Vispa ihop mjölk, äggulor, socker, vaniljsocker och maizena i en kastrull. Min fyllning har jag smaksatt med vanilj och ganska mycket kardemumma men det är en helt en smaksak och du styr själv hur du vill smaksatta smörfyllningen
Lovade publicera det här receptet, nu vart det mycket improviserande vid baket så blir nog inte 100% exakt men ni får ha lite ”känsla” för hur degen ska kännas när ni matar den med glutenfritt mjöl så det blir lagom. Glutenfria kardemumma bullarIngredienser, ca 40 stycken100 gram smör. 5 dl mjölk, mellan. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). 500 gram glutenfri mjölmix (använde låg protein mjöl). ca 500 gram gluten & laktosfri mjölmix. 5 dl mandelmjöl. Smält smöret, tillsätt mjölken försäkra dig om att degvätskan är ca 37 grader när du löser upp jästen. Tillsätt kardemumman och de första 500 gram mjöl, rör ihop och blanda väl tillsätt saltet sist. Jag mätte aldrig upp de sista 500 gram glutenfri mjölmix till min deg utan kände mig fram, matade den tills degen var hanterbar men ej för torr (glutenfria degar måste vara lite mer kladdiga). 5 dl mjölk, mellan. 1 msk kardemumma (älskar kardemumma så var en rågad msk). 500 gram glutenfri mjölmix (använde låg protein mjöl). ca 500 gram gluten & laktosfri mjölmix. 5 dl mandelmjöl
Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken
Koka upp kanel, kardemumma, hälften av sockret och mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen varvat med mjölkblandningen ner i äggvispet
5 dl eko mjölk150g smör1,5 dl eko strösocker3 msk hel kardemumma, mortlad1 pkt jäst1 ägg2 tsk saltVetemjöl1 ägg1 dl socker, 2 dl vatten PärlsockerJag la smör, jäst, socker, ägg och kardemumma i en skål. Värmde mjölken till 37 grader och hällde det i skålenRörde tills smöret smältBlandade ner mjölet tills det blev en smidig deg, tillsatte saltet under tiden. 5 dl eko mjölk
Koka upp vattner och kokosoljan, vispa i mjölet (låt kastrullen stå kvar på spisplattan). För lite variation så gjorde jag kardemumma petit chouxer som jag fyllde med mandelmassa och grädde
Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma. Blanda socker och potatismjöl. Igår ville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpaj med mandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
Blanda smör och mjölk i en gryta och värm till fingervarmt. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma. Häll över mjölk/smörblandningen och rör försiktigt till jästen är upplöst