Mjöd recept

102 Spara
Munkar

Munkar

Så här den 1a maj så är det tradition att äta munkar och dricka mjöd (sima) i Finland.  4 ägg2 dl mjölk1 dl socker1/2 tsk saltca 7 dl vetemjöl4 tsk bakpulver1 tsk kardemummatill frityr1 liter rapsoljatill ytanca 1dl extra fint strösockerBlanda ägg och mjölk. 2 dl mjölk
62 Spara
Finsk sima

Finsk sima

Häll över siman försiktigt i en annan hink så att så mycket som möjligt av jästen reduceras redan i detta skede, den har nu sjunkit till botten
1 Spara
Rulla, rulla liten örfil... - kanelbullar med proffsrecept

Rulla, rulla liten örfil... - kanelbullar med proffsrecept

Fyllningen, som runnit ur på bilden, är inte bränd utan bara rik på kryddor. Fördeg250 g vatten270 g röd mjölk (3%)50 g jäst600 g mjöl (jag hade Rainbows Ekologiska vetemjöl)Deg400 g vetemjöl4 tsk (12 g. Bullarna gräddades i 225 grader i 10-15 min, de traditionella örfilarna med aluminiumfolie ovanpå en stund så att de skulle hinna gräddas lite längre utan att bli brända
1 Spara
Mjödmuffins

Mjödmuffins

Vispa sönder äggen lite lätt och tillsätt mjödet och fettblandningen. om du inte kan få tag på mjöd kan du kanske ta Pommac eller cider i stället)
0 Spara
Vilda svampar kostar inte gratis!

Vilda svampar kostar inte gratis!

Vad kostade nu svampen, inkomstförlusten inräknad, om du över huvud taget hittade någon. 2016-02-16 av Hanna Tunberg Vilda svampar kostar inte gratis. Det har också den lysande Gustafwa Björklund (1847) som även hon går i spetsen för en modern kosthållning och i sina recept inkluderar så väl tryffel som murkla och champinjon
0 Spara
Kvalat från BS till fast sortiment 1 december 2015

Kvalat från BS till fast sortiment 1 december 2015

Posted By Jonas F on 20 Jan 2016 | 0 comments. Vi har i all julstress och annat missat att redovisa vad som jobbat sig in på det ordinarie sortimentet från beställningssortimentet och släpptes där den 1 December 2015. 17,90 kr 330 ml 5,2%. 12,90 kr 330 ml 5,4%. 15,90 kr 330 ml 4,6%. 88723 Carlskrona Mörk Lager. 25,50 kr 330 ml 5,2%. 23,90 kr 355 ml 4,5%. 28,00 kr 330 ml 5,7%. 1527 Efes Pilsener. 500 16,90 5,0. 500 ml 20,90 SEK 4,6 %. 1620 BrewDog Rip Tide. 330 ml 27,90 SEK 8,0 %. Läs fler inläggSystembolaget testar ett nytt butikskoncept 20 J. 17,90 kr 330 ml 5,2%. 12,90 kr 330 ml 5,4%. 15,90 kr 330 ml 4,6%. 88723 Carlskrona Mörk Lager. 25,50 kr 330 ml 5,2%. 23,90 kr 355 ml 4,5%. 28,00 kr 330 ml 5,7%
0 Spara
Uppsala Beer & Whisky Festival

Uppsala Beer & Whisky Festival

Låt mig redan från början göra klart att festivalen nu är så stor att det börjar bli svårt att hinna med att besöka alla montrar, och jag fokuserade ändå mest på öl, vilket kanske var lite drygt hälften av alla utställare
29 Spara
Finsk mjöd

Finsk mjöd

5 l Vatten1 1/2 dl Farinsocker1 1/2 dl Socker1 1/2 dl Lättöl1 Citron. väl sköljd2 tsk Jäst 6 russin per flaska 1 msk socker per flaska
14 Spara
Mjöd

Mjöd

Häll i den ojästa mjöden i flaskorna men lämna det grumliga som är i botten på hinken. Låt stå tills russina flyter upp, då är mjöden klar
1 Spara
Mjöd från Gotland

Mjöd från Gotland

Dettaär ett mjöd som är okryddat. 5 kg ren honung (beroende på om mjödet önskas svagt ellerstarkt), 5g fälld krita och 7. Sedan mjödetavtappats från bottensatsen är det färdigt att dricka men blirbetydligt bättre om det får lagras 6 - 12 månader på buteljer
1 Spara
Mjöd

Mjöd

Koka upp vatten och honung, skumma och rör ner humlen. Ställ attsvalna till 37°, tillsätt jästen. Låt jäsa i rumstemperatur i 3 dygnutan omrörning
0 Spara
Finsk mjöd

Finsk mjöd

Koka upp vatten, farinsocker, socker, lättöl och rivet skal avcitron. Låt blandningen kallna, och blanda den med citronköttet ochjästen, utrörd i lite av ölblandningen
2 Spara
Vad är Klaret?

Vad är Klaret?

I Svenska akademins ordlista (SAOL) kan man läsa att det äldsta belägget för Klaret eller Clairet på svenska är från 1559 och detta förr var en benämning på ett slags kryddat vin tillsatt med honung, socker, mjöd och klarat genom en tygpåse
0 Spara
Nørrebro Bryghus - en hyllning!

Nørrebro Bryghus - en hyllning!

Han berättar att dom har en öl som ligger och lagras på tre olika sorters vinfat, en öl som från början inte blev som dom tänkt sig, men istället för att hälla ut den så bestämde dom sig för att göra ett mjöd av den
0 Spara
Mjödhamnen Kryddig Vicker

Mjödhamnen Kryddig Vicker

Mjöd är fortfarande ett ganska outforskat område för mig. Jag har provat ett par stycken, däribland den fantastiska Apis Póltorak Jadwiga som enligt många är världens bästa mjöd och även bland annat Mölska från Mjödhamnen som jag också gillade
0 Spara
Zwanze Day 2012

Zwanze Day 2012

Jag håller just nu bland annat på att försöka byta till mig några av deras mjöd, som ska vara några av dom bästa mjöden i världen om man får lita på ratebeer
0 Spara
Kuhnhenn Fourth Dementia Old Ale

Kuhnhenn Fourth Dementia Old Ale

Ölen i fråga är en old ale som heter Fourth Dementia och ligger på 13,5%. Planen ikväll var att skriva om dom timmarna jag spenderade på Malmö Brygghus igår, men när jag såg att Anders redan gjort en väldigt målande och bra beskrivning av den riktigt grymma dubbel IPAn Hop Man så tänker jag att ni lika bra kan läsa det där
0 Spara
Som en skänk från ovan..

Som en skänk från ovan..

Det var det första paketet av fyra som jag väntar på just nu, dessutom det enda som innehåller enbart öl (i dom andra ligger fokusen på mjöden som jag tjatat om ett tag nu), men inte vilka öl som helst
0 Spara
Dumsnål dominoeffekt

Dumsnål dominoeffekt

NÄR JAG LAGAR en halv sats mjöd går det åt bara 1/4 tesked jäst. Ja, jag menar så, för prislappen på ingredienserna till en laddning ka­nel­bullar, som blev bieffekten av mjödtillverkningen, är ingalunda 15 cent
1 Spara

Mjöd till Valborg

Överdosera inte jästen, mjödet kan explodera. Häll sockret i t. ex en 10 l hink eller kastrull. Koka upp en del av vattnet och häll över sockret
1 Spara

Mjöd av vinbärsblad

Tvätta citronen väl i varmt vatten. Riv skalet. Pressa citronsaften över sockret. Krossa vinbärsbladen lätt och tillsätt citronsockret och det rivna skalet
0 Spara

Mjöd

Koka samtliga ingredienser i steg 1. Häll på resten av vattnet samt en gnutta jäst. Låt stå till dagen efter
1 Spara

Valborgsstruvor

Servera struvorna med mjöd. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölken. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa jämnt
Sökförslag och sidor