Misosoppa med alger recept

Misosoppa med vegansk dashi

Misosoppa med vegansk dashi

För att kunna göra en riktigt god misosoppa så behöver man Dashi, som är en japansk buljong man gör av bonitoflingor och kombualger

Q/A: tips på hur man lagar sushi hemma.

Vill du dricka misosoppa till så förespråkar jag att köpa på nån asiatisk livs istället för på "asienhyllan" på mataffären, det är sådan otrolig prisskillnad

Udonnudlar i misosoppa

8 cm kombu (torkade alger). Häll vatten och kombu i en kastrull och koka långsamt upp. Ta upp kombun när vattnet börjar koka
Nudlar med ägg & sjögräs

Nudlar med ägg & sjögräs

Jag har haft ett paket sjögräs i skafferiet, sånt som man har i misosoppa – utan att riktigt vetat hur det skulle användas
Soppa & dumplings

Soppa & dumplings

Jag har en hel hög med nya kokböcker som både jag själv & min mamma har köpt på årets bokrea. Var noga med att trycka ihop kanterna på knytena så att fyllning inte rinner ut, vi tog hjälp med en gaffel
Seaweed Salad

Seaweed Salad

Hemmagjord Misosoppa och Wakame Sallad. Jag har ju till exempel på senare år insett att alla inte växte upp med en mamma som serverade alger till middag

Svensk algodling

Traditionellt så är alger säkert mest känt för svenskar i sushi och misosoppa men de går ju att använda i mycket mer än så, varför inte en sallad

Löskokt ägg i misosoppa med alger

Koka misosoppan enligt anvisning på paketet. Toppa med gräslök eller alger. Lägg ner äggen ett och ett med hjälp av en sked i kokande vatten

Misosoppa

Spola algerna i vatten. Fördela tofu, salladslök och alger i skålar. 5 dl wakamealger. Koka upp buljongen och rör ner pastan