Grunden är väldigt enkel och buljongen går egentligen att matas med vad som helst. Kyligt och lätt snöfall, då smakar en chilihet misosoppa alldeles utmärkt
Tillsätt misosoppa, chilisås och ingefära. Koka upp buljongen. Slå över buljong och grönsaker. 2 liter buljong (kyckling eller grönsaks). 3 små påsar misopaste till misosoppa (jag använder Blue Dragon). i buljongen och låt småkoka 4-5 minuter. 2 liter buljong
För somliga kan det här låta konstigt, kommer inte risotton smaka misosoppa. Koka upp grönsaksbuljong i en separat kastrull och låt den sen stå på en platta på lägsta värmen under hela matlagningen
ex i misosoppa och i sukiyaki buljong. Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Om hungern faller på blir det lite buljong, misosoppa eller te. Ett annat bra tillbehör är blomkålsris, grovriven blomkål som man kokar i buljong ett par minuter