Värm, men koka inte, risvinäger, mirin, socker och salt i en kastrull så allt löser sig. Sushi på julbordet kan låta märkligt, men dess japanska ursprung öppnar för en tolkning av ingefära
Tillsätt vitlök, chili, ingefära, soja, mirin, thai chilisås, ev. Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Blanda majsmjölet väl med mirin och soya. 1 tsk fint hackad ingefära. 2 msk mirin eller torr sherry. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och bryn ytterligare 1 minut under omrörning. 1 tsk fint hackad ingefära. 2 msk mirin eller torr sherry
Blanda ner risvinäger, mirin, citronsaft och soja. Riv ingefäran och pressa ut saften i en skål. 30 g färsk ingefära. 1 msk mirin. 0,5 gurka 30 g färsk ingefära. 1 msk mirin
I många kinesiska rätter ingår det risvin (mirin) eller shaoxing-vin. Skär paprikan i bitar, skala och skär löken i tunna klyftor, riv ingefäran och skala vitlöken
Blanda ihop mirin, soja, vitlöken och ingefära, socker och sesamolja i en liten skål. 1/2 msk färsk ingefära, skalad och riven. 1/4 dl mirin (en slags japansk söt risvinäger – finns oftast i vanliga affärer). 1/2 msk färsk ingefära, skalad och riven. 1/4 dl mirin (en slags japansk söt risvinäger – finns oftast i vanliga affärer)
Börja med att steka ingefära och vitlök hela i sesamolja och olivolja men bara snabbt. 1 tärning ingefära. 1 1/2 dl mirin (risvinäger). 1 tärning ingefära. 1 1/2 dl mirin (risvinäger)