Eftersom jag har en bekant som inte tål gluten experimenterar jag för fullt med glutenfria cupcakes. Receptet på cupcakesen ovan hittar du antingen i den fantastiska kokboken Vegan Cupcakes Take Over the World, eller på denna sida
Minicupcakes med en liten gömma av chokladtryffel kan få vem som helst på gott humör. Ingredienser 190° 10-12minMuffins100 g vetemjöl125 g socker2 ägg125 g smör2 msk mjölk2 msk kakaoMintfrosting200 g färskost50 g margarin1 dl florsockerblå karamellfärgmintessens efter smakChokladtryffel100 g mörk choklad1 dl grädde1 msk smörVispa smöret och sockret poröst
Muffinsen smakar "Marianne" (mint) och frostingen är en chokladsmörkräm. Cupcakes - Kommentarer. Så häromdagen satt jag och funderade på om inte min blogg känns lite tom utan ett recept på "uggle-cupcakes
Idag gjorde jag glutenfria cupcakes, från scratch med en väldigt god chokladmintfrosting. Ni som följer mig vet att jag har svårt att låta bli att droppa i dom där mintdropparna när jag jobbar med choklad, men det går givetvis väldigt bra utan dom för den som föredrar det
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Givetvis blev det då chokladcupcakes med mintfrostring. Resan upp till Bollnäs med tåg tog sin lilla tid och då jag hade frostat cupcakesen hemma var jag aningen orolig att de inte skulle hålla hela vägen
-), lite glassbakelser kanske eller skall det bli lite cupcakes, bloggen heter ju faktisk cupcakesfluffan trots att det blir väldigt lite cupcakes nuförtiden