Minibiffar med dijon & persilja. Hoppas vädret är bättre hos er än hos mig, där det bara regnar…. Har tillbringat dagen inomhus och försökt “rensa i röran”
Värm Findus Familjeköket Minibiffar enligt anvisningarna på förpackningen. Smakrika gurkbitar - Hyvla en halv gurka med osthyvel, skiva en halv rödlök fint
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Jag hade förberett en räktårta på botten av kavring, äggrullar med färskost, gräslök och kallrökt lax, sallad med rädisor och ärtskott, minibiffar av lammfärs, ugnsrostad potatis med timjan, stekt minisparris med rostade pinjenötter och smulad chèvre, röra på chèvreost, minipajer med grillad paprika och chèvre, minipajer med brie och mango chutney, nybakat bröd, kex, ostbricka och vindruvor
Färsbiffar går alltid hem, både hos mig och övriga familjen och denna gång var det ingen skillnad. För att krångla till det lite men för att också ge biffarna den kvalitet de förtjänar så köpte jag dagen till ära en riktigt fin bit högrev som karvades ned i bitar för att sedan hamna i köttkvarnen
Forma smeten till 32 minibiffar. Förra torsdagen höll jag höstens andra kurs i Svenska hösttapas. En avdelning på Bostads AB Poseidon hade kontaktat Medborgarskolan och efterfrågat en matlagningskurs och jag hade äran att få hålla min lite specialla tapaskurs för dem
En hel hög med minibiffar blir det. Efter lite bråk med en synnerligen festlig hyresvärd verkar det väl som att vi ska få nycklarna på utlovad tid ändå