3 hårdkokta ägg, ca 50 g mildrökt kaviar, ½ dl matgräddeFyllning 2. Vi har kalasat här hemma hela helgen, vi har nämligen så väldigt mycket att fira nu i november
4 skivor mildrökt fläsk med mycket kött. Efter att ha mottagit en mängd härliga gräsandsbröst av min jobbarkompis Fredrik, var det dags ännu en gång att laga en riktig supermåltid med åtskilliga komponenter
Sås2 dl majonnäs1 dl vispgrädde½ dl av den inlagda sillens lag¾ dl mildrökt kaviar½ tsk citronpeppar½-2 tsk strösocker15-20 droppar worcestershiresåsRör ihop allt till såsen
Csabai som kommer från Békéscsaba och ganska lik Gyulai but lite kryddigare, Csemege som är mildare, Cserkész som är gjord på både nötkött och fläskkött, Debreceni som vanligtvis är orökt eller mildrökt med stark paprikasmak och används i matlganing, Lecsókolbász
Mildrökt färserad sej med champinjoner och krispigt fjäll och emulsion med brynt smör och ättika samt sallad med blåmusselragu, vit sparris, broccoli och havsblad
1 dl mildrökt kaviar. Skala och skär potatisen i tärningar eller strimlor. Skala och skiva löken - fräs den i margarin på svag värme några minuter - den ska inte bli brun, bara genomskinlig