Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Servera den nystekta laxen med bulgursallad och lite Milda Cuisine Fraiche Vitlök & Örter. Värm Milda Kockens val i en tjockbottnad kastrull, stek vitlök, lök, chili och saffran utan att det tar färg
Skär laxen i bitar och rör ner. Lax och räkor i kokos- och ajvarsås, 6-8 portioner. 8 portionsbitar laxfiléer. Lax och räkor i kokos- och ajvarsås, 6-8 portioner. 8 portionsbitar laxfiléer
Slå över vatten och Milda Mat och tillsätt fiskbuljongen. Fräs fänkål, schalottenlök och vitlök i flytande Milda i en gryta i ca 1 minut. Dela laxen i 4 jämnstora bitar, ta bort ev skinn och lägg i en smord ugnsfast form. Slå blandningen över laxen och baka i ugnen i ca 20-25 min (använd gärna stektermometer, innertemperatur på 52-54°C är optimalt). 4 dl Milda Mat. 600 g laxfilé. 3 msk Milda flytande margarin. 1 msk Milda flytande till formen
Såsen kan antigen användas för att marinera råvaran före grillningen (för starkare smak) eller bara penslas på ytan under grillning för en något mildare variant
Lax. Lägg i laxen. Sjud laxen under lock på svag värme. Servera laxen varm eller kall med pressad potatis, grön sparris, wokade grönsaker och grillad tomat
4 250 g körsbärstomater 1 morot 4 port lax i bit (à ca 140 g) salt peppar 250 g mild tomat- och örtsås (gärna middagsklart) 4 port ris 1 grönsaksbuljongtärning 250 g broccoli 2 msk olivolja 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen. Koka upp Milda med fonden. Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering