Mild vit recept

Vitt matbröd

Vitt matbröd

½ dl Milda Mat & Bakmargarin. (eller ½ dl Milda flytande margarin). Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter
Vit chokladtårta med lemon curd

Vit chokladtårta med lemon curd

I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårta med mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Nu handlar det om vit choklad och lemon curd
Mild tomatsoppa med snäckpasta

Mild tomatsoppa med snäckpasta

Börja med att hacka löken och vitlöken och fräsa den i olivoljan på låg värme tills den blir mjuk. Jag vet inte hur det är hemma hos er, men hos oss har Keldas Milda Tomatsoppa tagit våra barn med storm de senaste åren
Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Vit choklad pannacotta med hjortronpuré

Blanda samman Milda mat & visp, mjölk, gelésocker och eventuell smaksättning och koka i minst 1/2 minut. 5 dl Milda Mat & Visp 26%. 100 g vit choklad
Mild champinjonstrata

Mild champinjonstrata

vitpeppar. 8 vitt bröd (gärna gammalt). Så här gör du Skölj grönsakerna och borsta rent svampen

Vit choklad med smak av kokos.

Det gav en mild kokossmak som passade kanon ihop med den vita chokladen. Vit ischoklad har jag gjort förut men inte med kokossmak
Vit chokladmousse med rårörda hallon

Vit chokladmousse med rårörda hallon

100 g vit choklad. 5 dl Milda Vaniljvisp. Smält chokladen i ett vattenbad. Riv citronskalet fint på ett rivjärn, dela därefter citronen på mitten
Vit sparris med ramslök och lax

Vit sparris med ramslök och lax

Stek laxen i smulor tills de har blivit krispiga och lägg sedan laxkrispet i en sil så att eventuellt fett kan rinna av
Varm (vit) choklad

Varm (vit) choklad

Eftersom jag inte är överförtjust i choklad använder jag gärna vit choklad till min dryck eftersom den är lite mildare i smaken

Mild bolognese med mjölk & rosmarin

Vänd ner en finmortlad liten vitlöksklyfta sista minuterna om du vill. 75 g (1 liten) morot150 g (2 stjälkar) selleri125 g (1 stor) gul lök2 + 2 msk smör1 tsk salt500 g nöt- eller blandfärs2 ½ dl mjölk (3 %)(1 liten vitlöksklyfta)2 dl vitt oekat vin, gärna chardonnay4 dl passerad tomat2 tsk lantbuljongpulver eller miso1 kvist (8 cm) färsk rosmarin(2 msk finosherry)nymalen svartpeppar. 1 liten vitlöksklyfta. 2 dl vitt

Vit Bordeaux provning med Rickard Albin

Härlig doft av persika, nektarin och mild rökighet. Sauvignon Blanc och och Sémillon är huvuddruvorna i vit Bordeaux, som kännetecknas av dofterna citrus, acacia, bivax, persikor, nektariner, buxbom, grapefrukt, passionsfrukt, ginst (unga viner), hasselnöt, vita blommor (när det är muscadelle med), grillad/torkad frukt
Fisk- och skaldjursgryta à la Milda

Fisk- och skaldjursgryta à la Milda

Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg. Tillsätt Milda Mat och koka upp på nytt
Blondiebrownie med vit choklad och hallon

Blondiebrownie med vit choklad och hallon

Smält Milda och tillsätt hälften av den vita hackade chokladen. Tillsätt den smälta Milda-och chokladblandningen och vänd ner vetemjöl, hälften av hallonen samt hälften av den återstående chokladen