Jag var med i köket hos min familj och fick se hur tomatsåsen lagades och har nu försökt mig på att laga den själv Jag tror att det blev ganska likt, kanske inte exakt samma smak, kan vara att min blev något mildare
Låt det ta längre tid än du kanske tror och sänk värmen om det behövs – det spelar stor roll för att löken ska få fyllig och mild smak istället för bitter och skarp
Själv tyckte jag denna rätt var väldigt mild och god i smaken, men mina barn som idag är ungdomar ville inte ens provsmaka kuddarna då de såg vad det var fyllda med
Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine och mozzarella med spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Den här rätten känns nästan lite som Lady och Lufsen. Ni vet, filmen när Lufsen puttar över den sista kötbullen till Lady under accompanjemang av smäktande italiensk musik, och hon blygt tittar ned
Den blir mjuk, mild & god. Låt fänkål fräsa i olivolja och sedan koka i tomatsåsen. För mig är den här tomatsåsen comfort food, nu när regnen har dragit in över landet
Kom på att jag kunde servera dem i samma tomatsås som jag hade på köttfärslimpan för en tid sen. Köttbullarna som jag först stekte för sig själva men som sen fick småputtra i några minuter i tomatsåsen fick en annan smak och som den pasta och såsälskare jag är så gillade jag detta enkla upplägg av köttbullar, sås och pasta
Tomatsås. Eftersom många inte tycker om lök, medan jag tycker det är så gott i tomatsåser så stekte jag löken i ringar (lätt att peta bort) och la den överst vid servering
av MosterFörsta gången min man bjöd hem mig på middag lagade han den här pastasåsen. I dagarna var det tolv år sedan - och såsen faller mig fortfarande i smaken