Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Toppa med chèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan
Risotto med räkor och chevré 50 g finhackad gul lök 2 tsk olivolja 3 dl ris 6 dl grönsaksbuljong 300 g broccoli i buketter 200 g zucchini i tärningar 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 400 g skalade räkor 100 g mild chevré finhackad citronmeliss 12 st svarta oliver Gör så här. 100 g mild
Cashewnötterna gör den krämig, ger en mild smak och perfekt konsistens. Man kan smula den ugnsbakade chevren över en sallad, ha den i biffar och fantastiskt gott var det tillsammans med min hemgjorda rabarber- och kanelmarmelad på nybakat bröd
Servera gärna med en mild avokadokräm gjord på avokado och turkisk yoghurt. Inför den stora pajförsäljningen som äger rum snart (skrev om det här) så var jag tvungen att prova även en glutenfri mjölmix
Det räcker med att krossa vitlöken om man som jag vill ha en mild vitlökssmak som inte tar över. Måndag morgon, klockan talar lite lätt irriterat om att det är dags att gå upp