Aioli. 2 dl mild rapsolja. 2 dl mild rapsolja. Helg igen och nu är hösten verkligen här. Har egentligen massor att göra i trädgården inför vårens utmaningar (berättar om det i ett senare inlägg) men börjar dagen med lite bloggande istället, det var längesedan sist
Mildaioli-dressing blev en bra smakbrygga till de lite tuffare smakerna från oliver och kapris, men egentligen var dressingen ett misstag efter en stressad eftermiddag
Lammköttet är ofta mycket mört och saftigt här, med en mild smak trots hög fetthalt. Med lite finskurna grönsaker, stekta med köttet och en generös klick Aioli, blir det en sallad som borde tilltala de flesta LCHF-are
Blanda ner crème fraiche så blir det en mildare och rundare smak. Har man tid gör man egen aioli (klart godast), annars kan man såklart köpa färdig i affären
Fyll med någon mild hårdost. Grillade majskolvar med Lindalhs nya aioli det är super gott. 1 burk färdig aioli (eller så gör man egen). 1 burk färdig aioli (eller så gör man egen)
Den skiljer sig från aioli, mycket lenare, krämigare i konsistensen och den görs på äggvitor. 1 skål toum, ca 4 portioner 2 äggvitor 1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1) Ca 2-3 dl rapsolja 0,5 tsk salt 1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra Gör såhär
Den har en mild mintsmak, som inte tar över för mycket. Spar den ena äggulan till något senare tillfälle (omelett eller aioli t ex), och vispa äggvitorna riktigt hårt
Att ge maten lite vitlök på slutet ger helt klart bäst resultat då den riktiga smaken av vitlök verkligen står ut och då den är mortlad så tar den heller inte över utan blir mildare