Lite som om livet vore en dessert rodde jag idag ihop en jäkla nice middag. Hungrig och darrig började jag segt och ofokuserat plocka fram de ingredienser som krävdes för dagens middag som faktiskt är jäkla smidig att knåpa ihop
Oj, vilken lyxig middag det blev igår kväll. Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Jag hade aldrig gjort murkelsås tidigare, men har ätit det hos andra och dessutom brukar Victoria på matplatsen () prata väldigt gott om den här såsen
Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Du behöver4 portioner400 g ryggbiff1 röd chili, finhackad1 pressad vitlökOlivoljaSmörFlingsaltSvartpeppar16 potatisarOlivoljaFlingsaltFärsk timjanRydbergs bearnaisesåsSalladGör såhärLåt ryggbiffen vara rumstempererad. Stek ryggbiffen 2 minuter på varje sida (rosarött kött). 400 g ryggbiff
Receptet kommer från boken “Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig”, som är skriven av Martina Haag & Clara Block Hane
Å kanske några heta vax efter middagen. 2 st Ryggbiff á 150 gram. 2 st Ryggbiff á. Härligt med fredag. Tiden går fort när man har roligt, eller mycket på jobbet
Ryggbiff och pommes med lite olika tillbehör till beställde både jag och Marcus. Efter middagen gick vi vidare till Eken vid Slussen där vi fortsatte kvällen
Jag beställde ryggbiff med potatispuré, betor och kapris, min man beställde en hel råbiff med tillbehör och min svärmor tog grillad palsternacka med tillbehör