Jag har vilat i soffan o sett skidåkning och alpint på tv, jag har förberett morgondagens festmiddag, jobbat lite och röjt lite i ett förråd, jag har haft trevligt spontan-fika-besök och jag har hunnit ta bort lite tomtar
Voila, en enkel och god middag. Vad är egentligen godare är kött, potatis och sås. ca 300-400gr kött, t ex rostas, oxfilé eller biff 6 potatisar smör ströbröd salt och peppar 2 dl grädde ca 100 gr ädelost av en god sort några droppar balsamvinäger Skala potatisen och skär i tunna skivor nästan ända ner, men så den fortfarande hänger ihop. Stek köttet ett par minuter på varje sida och låt det vila i ca 5 minuter innan du serverar. 300-400gr kött
Lägg kött kuberna i en dubbelpåse och häll i marinaden. Jag hade vänner över för middag i lördags. )Souvlaki (köttspett, 4 pers)Marinad600 g kött (vad som helst, jag använde gris yttrefilé)1 apelsin (saften)4 vitlöksklyftor3 msk soja2 msk olja2 tsk salt2 msk honungrosmarinSkär köttet i kuber. Lägg köttet på spetten och stek i ugnen 200 grader tills köttet är klart. 600 g kött
Första ”rätten” till Daniels och pappas farsdagmiddag är en av mina absoluta favoriter, rökt och torkat renkött på västerbottensostchips med lingonskum och riven pepparrot