3 tsk kardemumma, kanel eller vaniljsocker) 200 g smör 6 dl mjölk (eller 3 dl mjölk och 3 dl vatten) 100 g jäst Mät upp de torra ingredienserna i Bake-to-basics skål 3 liter Smält smöret i MicroPlus kannan Häll på mjölken och värm till 37 grader
Pensla microplus både lock och form med ströbröd. Häll i micropluskannan. Microplus*Tål temperaturer upp till 200 grader. 3 potatisar, 1 msk vatten, ca 3 min full effekt Koka ris 1 dl ris2,5 dl vatten½ tsk salt 2 minuter på full effekt, 4-5 minuter på halv effekt, låt stå 2-3 minuter med locket på, (ställ den ej på diskbänken, stål avleder värme) Bearnaisås 4 hackade charlottenlökar1 dl vitvinsvinäger200 gram kallt smör i små tärningar4 äggulor5 tsk dragonsalt och peppar Häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i Micropluskannan. Grundsås 50 gram smör4 msk mjöl4 dl buljong efter önskemål4 dl mjölksalt och peppar Häll smör och mjöl i micropluskannan. Jordgubbssylt 300 gram frusna jordgubbar2 dl sockersaften från 1/2 citron Häll jordgubbar och citronsaft i micropluskannan och ställ i micron i 6 min på 850 W. Tårtkräm 5 dl mjölk2 msk maizenamjöl4 msk socker2 tsk vaniljsocker4 ägg Häll ingredienserna i micropluskannan och vispa ihop. 1 ägg1 dl socker1 tsk vaniljsocker25 gram smör4 msk mjölk3/4 tsk bakpulver1 1/2 dl mjöl Smält smöret i micropluskannan. Hallonkaka och mjuk pepparkakaKakorna är gjorda för microplus 2,25 l. Mikrokola 50 g smör¾ dl mjöl1 ¼ dl socker¾ dl sirap1 msk kakao Blanda allt i micropluskannan utan att röra om och sätt in den i micron på full effekt ca 1 minut. 5 tsk dragonsalt och peppar Häll lök, vinäger och 4 tsk dragon i Micropluskannan
Detta recept är framtaget för Microplus kannan men även denna får bättre konsistens om den gräddas i silikonform som läsaren Alexandra påpekade till Chokladkakan
Smält smöret i Microplus kannan  Vispa ägg och socker pösigt i SpeedyChef  Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i MåttoStrö  Sikta försiktigt ner blandningen i äggsmeten och rör om med Liten Degskrapa
 Chokladmousse 1 portion 1 ägg 60g choklad  Vispa äggvitan i Speedychef till fast skum Smält choklad i MicroPlus kannan Rör ner äggulan i chokladen med lilla degskrapan Blanda samman allt Fördela i efterrättskålar eller i större form
Mät upp vatten i MicroPlus kannan och värm i micron, smula i jästen. Pekanötsbröd 1 bröd tid. 30 minuter + 1 timmes jäsning + 30 minuters jäsning + 1 timme i ugnen 6 dl vatten 50 g jäst 2 msk havssalt 1 msk socker 4 msk rapsolja 500 g vetemjöl 100 g havregryn 100 g rågmjöl 100 g russin 100 g pekannötter uppvispat ägg till pensling Gör så här
150 g smör 3 dl mjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver 1 burk creme fraice 1 dl socker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 1/2 citron 2 små burkar krossad ananas Smält smöret i micron i MicroPlus kannan blanda ner socker,mjöl och bakpulver i smöret med hjälp av liten Degskrapa Tryck ut degen i Silikon pajform Öppna ananasburkarna med konservöppnaren Riv citronskalet och pressa citronen med på Bake-to-basic citruspress Blanda alla ingedienserna till fyllningen i SpeedyChef Häll allt i pajformen och grädda i 175 grader i 25 minuter servera gärna med vaniljglass
Randiga Smält vit choklad (4-8 rutor) i Microplus kannan på ca 350W ½ minut i taget. Rör om mellanåt. Häll i Spritsbollen eller Spritspåsen och ta den lilla tyllen och skruva på