Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Vi var bjudna till våra vänner familjen J. en lördagskväll i april. De bjöd på en uppsjö av smårätter. Vi hade själva varit på Abbamuseet samma dag och Anders undrade därför vad familjen J
Dela på mitten, så du får två nästan kvadratiska bitar fetaost. Är den väldigt tjock kan du dela den i ytterligare två bitar så du får 4 lite tunnare bitar
Meze. Som utlovat, lite bilder från förra årets meze när sonen fyllde år. Meze är ungefär som ett smörgåsbord men med smaker från balkan eller exempelvis mellanöstern
Bläckfisk serveras ofta som Meze och Tapas här nere. Servera som en Grekisk Meze, plocktallrik med Romansallad, kokta Ägghalvor, Kalamataoliver, Avocado, Paprika, Cocktailtomater och Fetaost
Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare