Meze vitkål recept

Coleslaw på primörer

200 g vitkål. 1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Finstrimla kålen. Strimla sockerärterna. Skiva rädisor och lök
Vit julsallad med matyoghurt

Vit julsallad med matyoghurt

Strimla vitkålen fint. 200 g vitkål. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Blanda den med socker och vinäger och låt marinera några timmar eller över natten
Vit julsallad

Vit julsallad

Strimla vitkålen fint. 1 klyfta vitkål. 2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt. Blanda den med socker och vinäger och låt marinera några timmar eller över natten

Köttfärspirog med vitkålssallad.

    Servera med en klick turkisk meze matyoghurt.  Vitkålssallad½ dl olivolja½ dl vitvinsvinäger1 msk strösocker½ tsk salt1 krm svartpeppar Koka upp detta under omrörning och häll över 500 g strimlad vitkål. 500 g strimlad vitkål
Coleslaw med gurka

Coleslaw med gurka

200 g vitkål. 1 1⁄2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Strimla kålen fint och riv äpplet grovt. Blanda ihop alla ingredienser

1515 meze i Guinness Rekordbok

auberginesallad med pumpa, aubergine med jordgubb, vita bönor med pesto, linsbullar, kronärtskocksallad med advoado, vitkålssallad med räkor och morotsdolma med apelsin