Anders och jag tyckte oss finna mycket Cabernet Sauvignon toner i vinet. 7463) från Libanon var kvällens första vin - väldigt både gott och välpassande till maten. Hermon Red (nr 2518) från Golanhöjderna, ett väldigt mjukt och gott vin, gjort på de fem Bordeauxvinerna. 1 dl vitt vin
Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
Denna gång hämtade jag recepten ur Camilla Thulins och Uluc Telmans kokbok Meze Maritime. Tyvärr hade jag inget turkiskt vin hemma så det fick bli ett rött vin från utmärkta producenten Luretta i regionen Emilia-romagna
Severas gärna som "meze". Lägg köttet i en skål, tillsammans med vinet, senapen,1 kaffekopp olja, salt, peppar, lagerblad , oregano samt paprikorna som är rensade och skurna i bitar. 5 glas rött vin
Vi beställde in en hel hop olika smårätter, mezes. Som vi testade mot två olika viner. Jag tycker att det var svårt att säga att första vinet var så jättemycket bättre än andra för båda var verkligen toppen
Tapas, meze, tilltugg, plockmat är alla namn på det som blivit en av de mest populära bjudrätterna. Ett glas champagne till, det är min favoritdryck när jag någon enstaka gång dricker vin
Sedan kom de varma meze rätterna in och min tallrik såg ut så här. Tarator de jez (kycklingröra), Mhammara (paprika- och valnötsröra), Warak inab (vegetariska vinbladsdolmar), Tabbouli (persiljeröra)
Annars tycker jag att ett torrt mousserande vin kan vara gott att dricka till meze. Som drink före maten drack vi mousserande vin med kanellikör i, vilket var både gott och lite knasigt, men passade däremot inte alls till maten
Som ni kan höra av namnet så är det en libanesiskt restaurang som serverar meze och grillrätter. Under sommaren kan ni även avnjuta en god middag med libanesiskt vin på deras exotiskt inredda uteservering