Mal valnötterna och vitlöken till en smet. 250 g valnötter. Skär bort extra fett från kycklingen och lägg den i en kastrull med ingredienserna för buljongen och täck nästan kycklingen helt med vatten
Meze,. Ta ut valnötterna och lägg dem på en kökshandduk eller hushållspapper. meze,. Gnugga valnötterna försiktigt med hjälp av handduken/hushållspapper
Den tillagas på rotselleri, äpple, majo och valnötter. 200g Rotselleri1st Rödlök20st Vindruvor2dl Meze Matlagningsyoghurt1tsk Citronsaft2msk Dill, finskuren3msk Pepparot, riven (+ lite extra vid serveringen)Havssalt & svartpeppar från kvarnSåhär kan man göra
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. 1⁄2 dl hackade valnötter. Strimla vitkålen fint. Blanda den med socker och vinäger och låt marinera några timmar eller över natten
Såserna är mezens själ. Vi varnas av servisen för att den sistnämnda paprikaröran med valnötter och granatäpplesirap är väldigt stark, men kan efter provsmakning avfärda det som ett skrämselskott
Meze ingår ju absolut i min topplista över älsklingsmat. valnötter. Servera med annan meze-plock, t ex den här auberginesalladen, pitabröd, tomater och gurka