Meze pitabröd recept

Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Pitabröd. Vi var bjudna till våra vänner familjen J. en lördagskväll i april. De bjöd på en uppsjö av smårätter
Meze

Meze

- Hembakta pitabröd på dinkel och råg att doppa i rörorna. Hemmagjorda mezerätter kan vara det bästa som finns
Mera meze!

Mera meze!

Vi åt denna rätt i helgen tillsammans med små söta lammfärsbiffar och pitabröd - återkommer med recept på biffarna
Mezemiddag

Mezemiddag

Det här är vad jag bjöd på (det som inte syns på bilderna är pitabrödet vi även hade till). Ja, nu var det ju den där meze-kvällen
Mirza ghasemi - en god aubergineröra

Mirza ghasemi - en god aubergineröra

Perfekt som tilltugg, förrätt, snacks eller meze. Servera aubergineröran med bitar av pitabröd eller tortilla att doppa med
Tunisisk morotsdipp

Tunisisk morotsdipp

Servera som dipp till pitabröd och grönsaker. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skala och skiva morötterna
Falafel

Falafel

Falafel är också vanlig som en smårätt på buffébordet eller meze som det också kallas. Jajamän, tillsammans med hembakade pitabröd passar falafel alldeles ypperligt
Turkisk bröllop i Sverige

Turkisk bröllop i Sverige

Vi som satt vid borden bjöds på meze bestående av cacik (turkisk tsiatsiki), aubergineröra och hoummus med pitabröd
Kebabspett med rädistsatsiki

Kebabspett med rädistsatsiki

2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. 4 st pitabröd. Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke
En salig röra

En salig röra

Servera med annan meze-plock, t ex den här auberginesalladen, pitabröd, tomater och gurka. Meze ingår ju absolut i min topplista över älsklingsmat
Bunkrat!

Bunkrat!

Meze. Ett tunt pitabröd som man har till bl. En härlig sak med Sthlm är absolut utbudet i mataffärerna. ALLT finns
Buffé "meze"/ Pitasallad

Buffé "meze"/ Pitasallad

2 st pitabröd. Dela och kärna ur gurka, tomater och paprika. Skala löken. Skär grönsakerna i små bitar. Blanda grönsaker, örter, citronsaft, vitlök, salt och peppar
Meze - tabbouleh

Meze - tabbouleh

Serveras med baba ganoush, pitabröd och rkatat. Receptet är för 4 personer. 1. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen
Meze - baba ganoush

Meze - baba ganoush

Serveras med pitabröd, rkatat och tabbouleh. Receptet är för 4 personer. 1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Skär av stjälkänden på auberginerna, dela dem på längden och skär skåror i köttet