Meze persilja recept

Meze!

Meze!

Blanda ner persilja och ägg och rör till en slät massa. Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Libanesisk meze hos familjen J.

Libanesisk meze hos familjen J.

Häll i oljan lite i taget under gång och tillsätt vitlök, persilja och färsk koriander. Finklippt timjan och persilja (1 msk av vardera). ca 1 msk hackad persilja. 1 - 1 1/2 msk finhackad persilja
Meze

Meze

- Tabbouleh på bulgur, tomat, persilja, mynta, citronsaft, vitlök, olivolja, salt och peppar. Hemmagjorda mezerätter kan vara det bästa som finns
Lite mezes som förrätt

Lite mezes som förrätt

Skar baguette i ganska tunna skivor och stekte dem i smör, pressad vitlök och finhackad persilja (flingsaltade lite också)
Recept: Meze på vårt sätt

Recept: Meze på vårt sätt

Meze på vårt sätt. 2 dl bulgur, 2 dl vatten, 1 grönsaksbuljong, 1 lök, 3 tomater, 100 g persilja, 1/2 dl olivolja, 2 tsk paprikapulver, skal och saft från 1 citron och salt & peppar. 1 burk kikärtor, 3 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, saft från en halv citron, persilja, paprikapulver och salt & peppar. 100 g persilja
Libanesiska smårätter - meze

Libanesiska smårätter - meze

Tabbouleh7 dl färsk bladpersilja, finhackad 4 tomater, finhackade 4 salladslökar, finhackade dl torkad mynta 1 dl bulgur, finmald. Sambusik med fetaost12 ark filodeg 300 g fetaost 100 g mozzarellaost 1 ägg 2 dl persilja, finhackad vetemjöl (till utbakning) dl vatten, vid utbakning 1 l olja, till fritering. Hommous400 g färdigkokta kikärtor dl tahinipasta dl citron, saft 2 krm salt 2 msk vatten 1 vitlök, pressad olivolja, till garnering färsk bladpersilja, till garnering. Vinbladsdolmar fyllning100 g vindruvsblad 2 dl ris 5 dl färsk bladpersilja, finhackad 2 tomater, finhackade 3 salladslökar, finhackade 2 msk torkad mynta dl citron, saft dl olivolja 1 tsk salt
Libanesiska ostpinnar

Libanesiska ostpinnar

3-4 msk hackad persilja. 3-4 msk hackad persilja. Dessa är så goda. Mamma gjorde dessa till oss när vi var små och bodde hemma
Mezemiddag

Mezemiddag

Återkommande kryddor är spiskummin, vitlök, citron, persilja och mynta. Ja, nu var det ju den där meze-kvällen
Tabouleh

Tabouleh

Jag hade även mycket persilja i frysen sedan jag lagadebulgursalladen för någon vecka sedan. blad persilja
Tapasmiddag

Tapasmiddag

Även om vi i Sverige länge haft vårt smörgåsbord eller olika former av bufféer, så har kanske maten fått lite inspiration från andra länder, vi äter tapas, meze och antipasti
Börek med köttfärs

Börek med köttfärs

Det är ett utmärkt rätt till meze. ½ dl finhackad bladpersilja. Rör i kryddor, persilja och salt. Barnen var sugna på börek häromdagen så vi gjorde det
Scheherazades sagolika sesambollar

Scheherazades sagolika sesambollar

Servera i ett liba bröd tillsammans med en massa grönsaker och en yoghurtsås, som tillbehör tillsammans med en sallad eller som meze
Svampfylld aubergine

Svampfylld aubergine

Servera med mezeyoghurt och bulgur eller ris. Grovhacka persiljan. Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar. 1 kruka färsk bladpersilja

Avocado x 3

Vill Du ha tips på några andra goda röror, så titta in på läckra Meze House. Blanda med majonnäs, paprika, vitlök och persilja
Falafel

Falafel

Falafel är också vanlig som en smårätt på buffébordet eller meze som det också kallas. Falafel är friterade veganska kikärtsbollar/kikärtsbiffar blandade med persilja och kryddor som serveras med grönsaker och olika såser såsom hummus, tahini- eller yoghurtsås
En vardagsmiddag helt enkelt

En vardagsmiddag helt enkelt

Räddningen blev min nya allt-i-allo moroten som fick sällskap av hackad persilja i färsen, kombon av morot- och persiljebitar som steks ger en subtil curryaktig smak till biffarna och så får de mer bett av morotsbitarna inuti biffen
Djävulskyckling

Djävulskyckling

Blanda resten av smör-&rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. 2 msk hackad färsk persilja. 1 1⁄2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt