Ja, nu var det ju den där meze-kvällen. På grund av detta envisa virus som bestämt sig för attt flytta in hos oss, så har vi fått skjuta upp vår mezemiddag ett par gånger
som en meze (en smårätt) tillsammans med en god sallad, yoghurtsås och nybakat bröd. 300g nötfärs (jag använde hälften nötfärs och hälften kyckligfärs). 300g nötfärs
Hursomhaver om du inte är ett fans av lammfärs som vi så prova med vanlig nötfärs. 100g Fårost0,5dl Grekisk Meze yoghurt1tsk Rödvinsvinäger1tsk Olivolja1tsk Mynta, finmortladHavssalt0,5dl Grön gurka, utan kärnor, finhackad i kuberGott till
Servera med en klick turkisk meze matyoghurt. 500 g nötfärs1 msk lökpulver1 tsk salt2 krm svartpeppar2 dl Dolmiosås (färdig tomatsås på burk)Stek ihop som vanlig köttfärssås
Om man som vi älskar plockmat är det inte helt konstigt att vi också gillar meze. Här i Sverige förknippar vi nog ofta meze med libanesisk buffé men meze är något man äter i alla länder runt östra medelhavet och mellanöstern
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…