Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt. Skala och skiva morötterna. Skala vitlöken. Koka morötter och vitlöksklyftor mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Räddningen blev min nya allt-i-allo moroten som fick sällskap av hackad persilja i färsen, kombon av morot- och persiljebitar som steks ger en subtil curryaktig smak till biffarna och så får de mer bett av morotsbitarna inuti biffen
Denna gång hämtade jag recepten ur Camilla Thulins och Uluc Telmans kokbok Meze Maritime. Peynirli kıymalı börek – filodegslasagne med lammfärs och fetaost till vilken vi åt en morotssallad med kummin, vitlök och mynta – Havuç Salatası
Originalet med gurka, varianter med morot eller rödbeta som nu börjar bli vanligt på grillpartyn och i alla färgglada matbroschyrer intill mejeridisken
Rätten ska ätas ljummen, men vill man kan man även servera rätten kall som meze. Förra året var jag på semester i Kemer och åt Aytens böngryta i olivolja
Hacka tomaten och lökenRiv moroten. Recept. Gäst. tors, 2013-08-22 09. 55. 5min. (0). Mosa avocadon. Blanda avocado med alla citronvätskor och oljor och kryddor