Ja, nu var det ju den där meze-kvällen. På grund av detta envisa virus som bestämt sig för attt flytta in hos oss, så har vi fått skjuta upp vår mezemiddag ett par gånger
Denna gång hämtade jag recepten ur Camilla Thulins och Uluc Telmans kokbok Meze Maritime. Idag var vi sugna på lamm och hittade fantastisk lammfärs i Hötorgshallen hos Latinamerikanska Livsmedel
Lammfärspizza Lahmacun. Lammfärsspett Şiş köfte med tomatragu Domates güveç. I boken Meze Maritime (2009) av Camilla Thulin & Uluc Telmen hittade vi en del recept att inspireras av, och gjorde en enkel lördagsmeny bestående av klassisk turkisk omelett Mememen och friterad blomkål med myntadipp Karnabahar kizartmasi, lammfärspizza Lahmacun, tomatbulgur Domatezli bulgur pilavi, kryddiga lammfärsspett Şiş köfte med tomatragu Domates güveç. 400 gram lammfärs. 500 gram lammfärs. 400 gram lammfärs. 500 gram lammfärs
Hursomhaver om du inte är ett fans av lammfärs som vi så prova med vanlig nötfärs. Blanda ihop lammfärsen med äggulorna och saltet, arbeta till en fastare färs
Börjar närma mig finalen på min meze, lammkorv (seftalia) eller köttbulle finns nog med på varje meze - idag blev det blev det mina egenkomponerade lammbiffar
Om man som vi älskar plockmat är det inte helt konstigt att vi också gillar meze. Här i Sverige förknippar vi nog ofta meze med libanesisk buffé men meze är något man äter i alla länder runt östra medelhavet och mellanöstern
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…