Annars är min favorit bland balkan maten "speca më djath" den heter kanske nått annat egentligen, men det är speca (spetisg vit paprika) och det är djath (vitost i saltlake) som man grillar och sedan steker ihop gärna med lite grädde eller creme fraiche
Vill du göra en snabb variation på samma tema så byt ut yoghurten i såsen mot Cremé fraiche och klicka såsen ovanpå fisken när du ugnsbakar den så får du en varm sås istället
Rör ner crème fraiche och yoghurt, smaka av med salt, peppar och ev mer vinäger. PERSILJE- & MOROTSBIFFAR MED ÄPPEL- & LINGONSÅS 4 port 400 gram nötfärs 1 morot ½ gul lök 1 dl finhackad persilja 1 ägg 5 kryddpepparkorn salt och vitpeppar smör SÅS 2 äpplen ½-1 dl frusna lingon 2 tsk äppelcidervinäger 2 dl crème fraiche 1 dl meze yoghurt salt och peppar 1. 2 dl crème fraiche. 1 dl meze yoghurt
Servera osten som förrätt eller meze med tomater, olivolja och färskrepad timjan. crème fraiche. labneh. Blanda mejeriprodukterna med citronsaften och timjan
I Ungern vet man hur man gör goda kakor. Det här receptet, översatt ungefär honungsbruna, ger dig ett helt gäng små, delikata mjuka kakor som du kan få att smaka av precis vad du själv önskar
Tapas, meze, tilltugg, plockmat är alla namn på det som blivit en av de mest populära bjudrätterna. Löjrommen smakade underbart ihop med crème fraiche och hackad rödlök på Spröda frökex från Huså Bröd