Mixa bönorna (inte alltför fint) och blanda dem med vitlök, spiskummin och citronsaft. Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Med det färskt i åtanke vill jag fortsätta på det vegetariska temat och äta libanesisk meze. Bulgur kokt i underbar lantbuljong med sting av chili, hummus, ugnsrostade kikärtor, haricots verts, bönor, sallad och rostade pinjenötter
Bara Beirut Ett litet hål i väggen på Lugnets allé som erbjuder goda libanesiska mezerätter. Salladsbordet är riktigt bra med stort utbud av olika bönor med goda kryddningar
Rätten ska ätas ljummen, men vill man kan man även servera rätten kall som meze. Smaken av olivolja, morötter, citron och vitlök samsas med bönor i gryta
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner bönor och basilika strax innan servering. 1 burk vita bönor à ca 400 g. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Det vill säga inte enbart thai, meze eller olika asiatiska grytor och tofurätter. Själva biffen var gjord mestadels av bönor, ris och quinoa och kraftigt kryddad för att lyfta upp umamitonerna