Meze,. Häll på ajvar och salt och se till så att allt blir blandat ordentligt. meze,. Ca 4 dl valnötter2 dl ajvar (stark eller mild) 1 tsk saltGör så här. 2 dl ajvar
Vi hade syrran och hennes kille på middag i onsdags och då åt vi meze – köfte, kycklingröra, aubergineröra, myntasås, spenatpiroger, falafel, tabbouleh, libabröd, hummus, ajvar… Massa godsaker – och MASSA mat
Det bästa var nästan att äta sig mätt på mezes. Här kommer min egen tolkning på en mezebuffet. Stark tomatröra (receptet kommer från boken Meze maritime av Camilla Thulin och Uluc Telmen)3 tomater1/2 hackad rödlök2 vitlöksklyftor1/2 knippe bladpersiljaChiliflakes (2 tsk säger receptet, men så tuff är inte jag)2 msk paprikapuré (jag tog ajvar relish)1 msk tumatpuré4 msk olivoljaSaltKör tomater, rödlök, vitlök, persilja och chili i en mixer
Det var en salig blandning med olika röror som hummus, baba ghanoush (aubergineröra), paprikacrème med ajvar relish och valnötter, vitlöksröra, torkad oxfilé, tabbouleh (persiljesallad med tomat, lök, burgul och citron), falafel, ostfyllda filodegsrullar (godast
Planen var att göra flera meze rätter men det blev inte så många. Anna gjorde iallafall falafel, hummus och vitlöksås och till det färdigköpt ajvar och färdiga