Blanda ner persilja och ägg och rör till en slät massa. Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Lägg degen i en lätt oljad bunke, täck med plastfilm och jäs till minst dubbla storleken. Täck de utkavlade bröden medan de väntar på att bli gräddade, men lägg dem inte i en trave ovanpå varandra – då kladdar de lätt ihop
Sambusik med fetaost12 ark filodeg 300 g fetaost 100 g mozzarellaost 1 ägg 2 dl persilja, finhackad vetemjöl (till utbakning) dl vatten, vid utbakning 1 l olja, till fritering
Jag körde nästan som en ceasar med roman, räkor ägg och rostade krutonger. 100g Blue cheese ost0,5dl Majonnäs1dl Meze yoghurt1msk Olivolja1st Vitlöksklyfta, pressad2krm SellerisaltSalt- och svartpeppar från kvarn
Perfekt som tilltugg, förrätt, snacks eller meze. Originalreceptet innehåller ägg men jag följde min inspiration och ersatte ägget mot proteinrika kikärtor
Byter man ut det smälta smöret i kakan mot kokosolja så blir den istället även paleovänlig, byt även ägg mot äggersättning för att göra vegansk (välj då även vegansk choklad)