Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Vi får ofta ris över från middagar och det här är ett enkelt och snabbt sätt att använda risrester. Det sägs att just ris och bönor är en bra kombination att äta ihop, tillsammans utgör de en fullvärdig proteinkälla
The post Mexikansktris appeared first on Sofia von Porat. Det här receptet är perfekt om du har risrester över från gårdagen och vill göra något enkelt men gott och smakrikt
Mexikansktris. Tillsätt riset och hönsbuljongs tärning och låt det fräsa med någon min. Låt riset koka under lock på svag värme 18-20 min eller tills vätskan kokat in. 2½ dl långkornigt ris
Strö lite färsk koriander över och servera med ris. 500 g falukorv1 röd paprika1 grön paprika6 st champinjoner1 röd lök2 vitlöksklyftor1 msk matolja1 tsk chilipulver1 tsk koriander0,5 tsk spiskummin1 burk krossade tomater1 dl vatten0,5 tsk sockersalt och peppar4 port risHetta upp lite matolja och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 min