Nedan kommer recepten på min variant av min mexikanska favoritmat, nämligen tacos i form av glutenfria majstortillas, syrlig rödlök, tomatsalsa med koriander, avokadokräm med lime och vita bönor samt stekt bön – och paprikaröra
Dessutom hade vi färska grönsaker, nachochips och mexikanskt böndipp till också (se här). Vi toppade enchiladasen med tomatsalsa och en klick avrunnen fil (istället för crème fraiche)
Vi säger att tacos är mexikanskt men på det viset vi äter tacos i Sverige är faktiskt. Jag gjorde tre olika fyllningar där den ena hade grillad zucchini och hemmagjord tomatsalsa som "main ingrediens", där den andra hade avokado och peperoni, och tredje falafel och basilika-tomatsås
Den är vanlig i mexikansk matlagning från Yucatan. Till tacosen serverade jag en enkel tomatsalsa, också den från Yucatan samt en sallad med rädisor lök och chili
Här kommer en mexikansk inspirerad äggrätt till påsk. Eller så gör du en het tomatsalsa med smaker som du vill ha fänkål tex skulle säkert också vara gott och kallar den ”ditt namn” tomatsalsa med pocherat ägg