Mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
Ät sedan allt tillsammans, kyckling med kryddor, paprika och lök, frasiga kycklingbitar, tortillas, röror och såser, linsquesadillas, riven ost och sallad med en kall Mexikansk öl
Men den finns därinne, med smaker som för tankarna till en mexikansk liten restaurang på en bakgata med vingliga små bord, orangemålade väggar prydda av sombreros och ljudet av latinamerikansk musik och högljudda skratt
Lyft ur löken, slå på lite ny olja och lägg i strimlad kycklinglårfilé. Kycklinggratäng(4 portioner) ½ gul lök1 vitlöksklyfta½ purjolök1 tsk rapolja 600 gram kycklinglårfilé1 tsk rapsolja0,5 tsk vitlökspulver1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver½ tsk chilipulver1 tsk salt1 dl ajvar relish (mild)½ dl salsa medium1 dl krossad tomat3 dl lätt crème fraiche0,5 dl riven ostFinhacka lök och vitlök, strimlad purjolöken och bryn sedan allt i en stekpanna med olja
1 kg kycklinglårfilé. 1 kg kycklinglårfilé. Jahapp – då var det plötsligt fredag igen. Vill ni testa något festligt till fredagsmyset så kan jag varmt rekommendera Najnis dragna kyckling, eller ”pulled chicken” som det heter på utrikiska
Vi beställde Manchegogratinerade hemgjorda nachochips med finhackade tomater och het mexikansk jalapeño, Sjögrässallad med chili och sesam, Peruansk ceviche, Pankofriterad kycklinglårfilé med chilimajonnäs, Lammracks med chili, pinjenötter och sesam, Quesadillas med grönsaker och strimlad kyckling, med vår hemgjorda guacamole, Brässerad grissida med äppelcremé, skysås och krutonger, Pulled pork på toast med cremé fraiche och syltad rödlök