Mexikansk köttfärsröra recept

Matsedel vecka 13

Matsedel vecka 13

Hetta upp den annars ganska tråkiga tisdagskvällen med lite het mexikansk mat. Man fyller degen med en kryddig köttfärsröra man tycker om, serverar dem med en kall, svalkande sås och lördagslyxet är ett faktum

Varm Mexikansk Smörgåstårta

Köttfärsröra. Ytterligare köttfärsröra ovanpå. Resten av köttfärsröran likaså. 1/3 av köttfärsröran läggs ovanpå

Varm Mexikansk Smörgåstårta

Köttfärsröra. Bred över mjukost och täck med halva mängden köttfärsröra. Bred över resterande köttfärsröra
Chili på äkta mexikanskt vis!

Chili på äkta mexikanskt vis!

Receptet är inget svårare än min version av den klassiska mexikanska rätten som i tex mex-variant oftast blir en köttfärsröra med både bönor och majs
Poblano Rellenos

Poblano Rellenos

Fyll varje poblano med ett par matskedar köttfärsröra blandat med riven ost och stäng öppningen med en tandpetare

Varm Mexikansk Smörgåstårta

Köttfärsröra. Hälften av köttfärsröran kommer ovanpå. Resten av köttfärsröran oxå. Bryn blandfärsen ihop med den röda löken

Varm mexikansk smörgåstårta

Varm mexikansk smörgåstårta 5 portioner (minst. ) ½ paket hönökaka (3 "halvmånar") riven ost Köttfärsröra 500 g köttfärs 1 lök 2 msk chilisås 1½ dl majs 1 påse tacokrydda Fyllning 1 200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost) 2 dl lätt crème fraiche 2 paprikor Fyllning 2 2 dl lätt crème fraiche paprika chili 2 dl riven ost Sätt ugnen på 225°C Skala och hacka löken Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den Täck med hälften av köttfärsröran Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2 Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip. Varm mexikansk smörgåstårta 5 portioner (minst. ) ½ paket hönökaka (3 "halvmånar") riven ost Köttfärsröra 500 g köttfärs 1 lök 2 msk chilisås 1½ dl majs 1 påse tacokrydda Fyllning 1 200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost) 2 dl lätt crème fraiche 2 paprikor Fyllning 2 2 dl lätt crème fraiche paprika chili 2 dl riven ost Sätt ugnen på 225°C Skala och hacka löken Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den Täck med hälften av köttfärsröran Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2 Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip

Mexikansk köttfärsgratäng

Ta nu och lägg köttfärsröran på ett tortillabröden och vik ihop dom till små paket och lägg dom i en ugnsfast form

Köttfärsröra med bönor

egen mexikansk kryddmix. 1. Bryn färsen i oljan. Låt löken fräsa med några minuter. 2. Tillsätt kryddblandningen och låt den fräsa med en kort stund

Fräsiga mexikanare

Fyll baguetten med den varma köttfärsröran. Stek 500 gr köttfärs i ½ msk smör. Salta och peppra. 1 burk Taco-sås hälles i

Köttfärspanna med tortilla

Varva köttfärsröra, chili och oliver med tortillachipsen i formen. Värm ugnen till 200 grader. Lätt chipsen i en stor gratängform