Hetta upp den annars ganska tråkiga tisdagskvällen med lite het mexikansk mat. Man fyller degen med en kryddig köttfärsröra man tycker om, serverar dem med en kall, svalkande sås och lördagslyxet är ett faktum
Varm mexikansk smörgåstårta 5 portioner (minst. ) ½ paket hönökaka (3 "halvmånar") riven ost Köttfärsröra 500 g köttfärs 1 lök 2 msk chilisås 1½ dl majs 1 påse tacokrydda Fyllning 1 200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost) 2 dl lätt crème fraiche 2 paprikor Fyllning 2 2 dl lätt crème fraiche paprika chili 2 dl riven ost Sätt ugnen på 225°C Skala och hacka löken Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den Täck med hälften av köttfärsröran Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2 Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip. Varm mexikansk smörgåstårta 5 portioner (minst. ) ½ paket hönökaka (3 "halvmånar") riven ost Köttfärsröra 500 g köttfärs 1 lök 2 msk chilisås 1½ dl majs 1 påse tacokrydda Fyllning 1 200 g mjukost (eller philadelphiaost om man inte gillar mjukost) 2 dl lätt crème fraiche 2 paprikor Fyllning 2 2 dl lätt crème fraiche paprika chili 2 dl riven ost Sätt ugnen på 225°C Skala och hacka löken Stek köttfärs och lök, blanda i tacokrydda, chilisås och majs Hacka paprikan, blanda ihop de två fyllningarna Lägg en hönökaka på en plåt med bakplåtspapper och bred hälften av fyllning 1 på den Täck med hälften av köttfärsröran Lägg en ny hönökaka ovanpå och bred på fyllning 2 Lägg på den sista hönökakan och bred på fyllning 1, köttfärsröra och täck gärna med lite riven ost Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min Servera med sallad, nachochips och salsa eller någon annan trevlig dip