Smält matfettet i en stekgryta och bryn köttbitarna i omgångar tills de fått färg. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda ned buljong, tomater, vitlök, ev peperoni, salt och kryddor
Skär i en bit och kontrollera att köttet är genomstekt. Mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
eller tillhör du skaran som är lite rädda och inte riktigt törs prova mat utan kött, om du vill prova så är här inspiration att testa med ett recept som är enkelt, smakrikt och utan konstigheter
Jag har låtit mig inspireras av det mexikanska köket denna gång. 400 gram fläsk- eller nötkött, grytbitar. Skär köttet i grytbitar om ca 2×2 cm stora. 400 gram fläsk- eller nötkött, grytbitar
Häll denna blandning över köttet i ugnsformen. Köttet blir klart på 20 minuter i ugnen och behöver därför inte stekas före. 1 st köttbuljongtärning , löses upp i 2 dl vatten
Bryn köttet tills den fått fin färg. 3 köttbuljongstärningar. Att tända ljus och mysa under en filt är saker som gör att jag längtar lite efter hösten, men också att göra härliga goda långkok
I förra veckan skrev jag att sonen, trots att vi nu under ett år kontinuerligt har ätit vegetariska middagar här hemma, fortfarande är ytterst skeptiskt till köttfria middagar