Du behöver en gryta med lock som klarar att stå i ugnen. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Servera grytan med ris och en klick kall matlagningsgrädde. kokt ris. En god och lättlagad gryta som vi gör med jämna mellanrum är denna mexikanskayoghurtgryta
Det mexikanskasnabbriset kompletterade dessutom gryta alldeles perfekt. Jag gjorde en vegetariskböngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta
Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Servera grutan med ris och en sallad. Ingredienser 3-4 portRis enligt förpackningen2/3 påse med quornbitar1 gul lök1 burk korssade tomater½ påse tacokryddasaltGör så här
Till detta improviserade jag ihop en gryta på auburgine och krossade tomater. Nu vill jag dela med mig av ytterligare ett perfekt tillbehör i kolhydratsform som höjer egentligen alla rätter med både färg och extra protein, som dessutom ger mer smak än vanligt (gärna saltat) ris
Det senaste jag stött på verkar vara vad man kallar en "mexikansk grill". Jag serverade denna goda gryta tillsammans med en färsk och krispig romansallad som ni ser, men delar av familjen åt det tillsammans med ris som såklart också passar ypperligt
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Om jag inte har helt fel är mole, dvs choklad i maten, mexikanskt. Grytan går lika bra att göra med kycklingfärs, byt då ut köttbuljongen till kycklingbuljong