mexico,. Smaka av med koriander, limesaft och salt. Smaka av med koriander, limesaft och salt. 5 st röd chili, finhackad1 knippe färsk koriander1 st lime, pressad0
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Jag har hängt endel i Mexico och älskar mexikanskt. Massa lime. Och glöm inte lime. Imorgon är det fredag och som för många fler än oss betyder det säkert tacos
En god och fräsch rätt, lite Mexico möter Medelhavet. Pico de Gallo är en tomatsalsa med chili och lime som passar väldigt bra till såväl fisk som grillat kött och grönsaker
Miami har många matinfluenser från Cuba och Mexico. Smaka av med salt, peppar och lime. Denna soppa har en klar koppling med Mexico med sin hetta och smak av spiskummin
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd
Chiafrön kommer från Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen "Tarahumara", som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda
Vill du kan du göra som i Mexico, servera quesadillan till frukost. Andra goda fyllningar är kall stekt eller grillad kyckling och avocado, köttfärsröra (till exempel om du får kvar efter tacokvällen) eller räkor med tomat och lite pressad lime… Det finns egentligen inga begränsningar