Hacka lök och vitlök, ta ut kärnorna ifrån chilin och hacka även den, skär morötterna i bitar. Lägg lite olja i en gryta och stek lök, vitlök och chilin tills löken är mjuk, lägg då i morötterna som får steka med ett par minuter
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
I Mexico sparar man inte på kryddorna. Skala och hacka löken. Fräs löken några minuter. Blanda ned löken i grytan tillsammans med tomater, tomatpuré, smulad buljongtärning och cayennepeppar
Jag har hängt endel i Mexico och älskar mexikanskt. Och den snabbpicklade löken. Stavmixa sötpotatis och pressad vitlök tillsammans med äggulan in hög/smal bunke
En av oss råkar vara uppväxt i Mexico och hon föreslog att det nog blir bra utan pajskal. Bryn lök och champinjoner i smör, värm upp kycklingen i slutet
Jag gjorde en vegetarisk böngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta