Skär korven i slantar och lägg i dem i grytan, de skall bara bli genomvarma inte koka med en längre tid för då blir de, sega och tråkiga, lägg i hackad koriander
Godmorgon, upp innan tuppen som vanligt så jag hinner kika in här till er❤️ Sitter och drömmer mig tillbaka till vackra Mexico och kom på att jag inte lagt ut det här goda lite Mexicoinspirerande receptet, såå gott och så enkelt, perfekt att äta tillsammans med tortillachips
När vi var i Mexico trodde jag att de skulle bjuda på outstanding guacemole men ack så fel jag hade. Ingen vitlök, ingen chili och på tok för mycket Koriander
Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas
Jag har hängt endel i Mexico och älskar mexikanskt. Koriander. Och massa koriander. Koriander. Imorgon är det fredag och som för många fler än oss betyder det säkert tacos
Tillsätt koriander och spiskummin och stek ytterligare någon minut. Gör den, fröjdas, njut av den sensoriska orgasmen av lime, koriander, lök, tomat, chili
Jag gjorde en vegetarisk böngryta med smaker från Mexico och serverade sedan grytan tillsammans med expressriset, en klick gräddfil, riven ost och en limeklyfta
För någon vecka sedan fick vi en inbjudan till middag hos våra vänner Linn och Martin och i denna fanns vissa antydningar om att matresan skulle gå till Mexico med omnejd