Matlagning, Veckomeny. med smak av vitlök. Resten av veckomenyn ser ut så här. Råstekt potatis med vitlök och champinjoner, knaperstekt bacon och stekt ägg
Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna. 2 skivade vitlöksklyftor . 2 skivade vitlöksklyftor . Dukningen har ju redan beskrivits så var det dags för maten
Jag måste erkänna att jag älskar att laga mat, och jag skar ner fina bitar morötter, purjolök, vitlök, gul lök, tomatpuré, buljong, salt/peppar, krossad tomat, 1,5 dl rött vin, 2 dl vatten och sedan fick det puttra i 4 timmar. 4-6 st pressade vitlöksklyftor. 4-6 st pressade vitlöksklyftor
Rester av helstekt kyckling ska få samsas med vitlök, spenat och fetaost på pizza. Meny v. Här kommer jag fuska med färdig tomatsås, som jag kryddar upp med lite rött vin, vitlök och chili
Kanske lite färskost och vitlök också. Min lilla app där jag brukar skriva menyerna ville inte heller funka så idag gav jag upp och skriver ut menyn i inlägget istället
I morgon är det potatis- och grönsaksgryta med lövbiffsstrimlor som står på menyn. Idag har veckohandling blivit av och jag har lagat första rätten som var inplanerad för måndag, en jättegod pasta som vänds runt med chili- och vitlöksolja, citronskal och ruccola
Varmrätten blev den återkommande favoriten enbärskryddad filé tillsammans med en sås smaksatt av gin och fläder samt till detta vitlöksrösti som jag gratinerade i hjärtformar
Men när man sedan publicerar receptet, då letar människor efter sallad och vårmat och kanske en liten trevlig meny till vårens alla matdagar – valborg, pingst och student
Till min praktik har jag satt ihop en vegetarisk veckomeny med lättlagade rätter för att inspirera till mer vegetarisk matlagning hos deltagarna på de kommande föreläsningarna
Igår stod det köttfärs på menyn i Matkassen spm vi får från City Gross. Köttbullrna blev jättegoda med sin pikanta smak av citronskalet, vitlöken och örterna
Många menyer känns väldigt lockande utifrån konceptet "Fredagsmat". Blanda i purjo, rosmarin och vitlök, och fräs försiktigt tillsammans med kycklingen
Blanda tahini, citronjuice, vatten och vitlök och mixa i en blender tills tahinin blir vit och fluffigTillsätt kikärtor och spiskummin och mixa till en slät smet, mixa länge