Mjölkchokladbakelse med jordgubbar. god meny. Blanda 5 dl grädde med 1 dl mjölk. 300 g mjölkchoklad1,8 dl grädde120 g smör75 g smör12 digestivekex12 stora eller några små jordgubbaren skvätt konjakjordgubbar till dekoration
Sila mjölken från brödet och blanda mjölken med ägg och salt. Blanda brödet i en stor skål med hälften av mjölken och alla övriga ingredienser inklusive färs, morotsrivet, lök och kryddor
Den här veckomenyn har jag redan lagt ut i det här inlägget. Läs mer om eller köp boken ”Sju steg till ett friskare jag utan gluten mjölk och socker” om du vill ha bästa boken för en rejäl grundkurs i hur du äter rätt och gott, planerar och lägger om kosten
Veckomenyn är är inte samma koncept som de onlineprogram eller kosplaner jag erbjuder i webbshoppen. Syftet var också att visa hur man kan hitta recept på nätet och anpassa själv så att de passar en kost utan gluten, mjölk och stärkelse… och hur tänker man när man vegananpassar ett recept med kyckling eller lax
Idag var det Mini-cupcakes som stod på menyn. Koka upp risdrycken (eller den mjölkersättning du valt), tillsätt det mjölkfria margarinetoch låt det smälta och rör ner i resten
Skiva smöret och lägg i en kastrull tillsammans med socker, sirap, mjölk och vetemjöl. Här kommer då till slut receptet på efterrätten till meny i grönt (dukningen syns här), kiwisorbet och knäckflarn