Meny löjrom recept

Meny med röd tråd (nästan i alla fall)!

 Servera gärna med löjrom och hackad rödlök eller gräslök. Menyn såg ut så här. Vi hade lyckats få till en "nästan" röd tråd i menyn, ni vet så som vissa har i "halv 8 hos mej", och den tråden listade Anne ut redan vid drinken vi bjöd på innan maten

En meny med bara lovord!

Pannacotta med gräslök och löjrom. Så denna menyn kan jag bara rekommendera. Lägg på löjrom och servera. 50 gr löjrom eller stenbitsrom
En kärleksfull meny

En kärleksfull meny

Toppa med en klick löjrom samt garnera med dill och citron. Jag gjorde min "Alla hjärtans dag-meny" redan för någon vecka sedan då Berra och jag firade 18 år tillsammans. 50 g löjrom. 50 g löjrom

Pilgrimsmusslor med löjrom

Jag hade satt ihop menyn och försökt hitta ingredienser som man inte använder och äter så ofta. Lägg musslorna på crostinin och klicka ut små högar av löjrom på varje
Nyårssnittar

Nyårssnittar

Vi har redan en trerätters meny klar och alla familjer ska ta med sig snittar för ca 150 buckers. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten
Förslag på mjölkfri nyårsmeny

Förslag på mjölkfri nyårsmeny

Räk- och löjromsskagen på toast. I år står det asiatiskt på menyn och jag ska bara välja tillhörande dryck så kommer jag att lägga ut hur vår meny ska se ut
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Tre Smakfulla Kanapéer,,,

Eftersom det var Nyår spetsade jag till menyn med några munsbitar som de skulle bjuda på till fördrinken så det blev några timmars extra förberedelser
Festliga förrätter till nyår

Festliga förrätter till nyår

Årets sista fest firar vi med vänner och vi håller på och finslipar menyn. Rödlök och rom (gärna löjrom för riktig lyx) passar så bra till förrätt och funkar till både kavring och rostat bröd
Mormor Fridas våfflor

Mormor Fridas våfflor

Det blev en 3-rätters meny med våfflor. Moderna våfflor med gräddfil, löjrom och rödlök Klassiska våfflor med grädde och jordgubbssyltChokladvåfflor med krispig chokladgrädde och smält choklad 3-rätters meny med våfflor
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Dax för första varmrätten & göra entre, inte så stora portioner som vanligt då vi har så många rätter på menyn, men fullt tillräckligt
Färskost- & löjromskupol

Färskost- & löjromskupol

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och menyn är planerad och förberedd. Vänd upp på ett fat och täck kupolen med löjrom
Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

Ett Gott Slut med 3-rätters Nyårsmeny

ev löjrom till garnering. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
Nyårsafton 2010

Nyårsafton 2010

Bättre sent än aldrig, här kommer menyn från nyårsafton.  Råraka med pilgrimsmussla, löjrom, créme fraiche & rödlök
After Work

After Work

När man beställer räkmackan på restaurangen får man även en klick löjrom. Kan erkänna att det är så maffigt med allt annat så löjrommen nästan blir överflödig