Servera gärna med löjrom och hackad rödlök eller gräslök. Menyn såg ut så här. Vi hade lyckats få till en "nästan" röd tråd i menyn, ni vet så som vissa har i "halv 8 hos mej", och den tråden listade Anne ut redan vid drinken vi bjöd på innan maten
Toppa med en klick löjrom samt garnera med dill och citron. Jag gjorde min "Alla hjärtans dag-meny" redan för någon vecka sedan då Berra och jag firade 18 år tillsammans. 50 g löjrom. 50 g löjrom
Jag hade satt ihop menyn och försökt hitta ingredienser som man inte använder och äter så ofta. Lägg musslorna på crostinin och klicka ut små högar av löjrom på varje
Bröllopsmenyn den gången - som för övrigt avnjöts på anrika Odinsborg i Gamla Uppsala - bestod av bouchéer med skaldjursfyllning, helstekt fläskfilé med svampsås, och konserverad frukt med glass och kolasås
Vi har redan en trerätters meny klar och alla familjer ska ta med sig snittar för ca 150 buckers. Parmesanflarn med citroncreme och rom8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme. Löjromscheesecake med räkorca 200 g kavring75 g smält smör4 gelatinblad1 dl crème fraiche300 g philadelphiaost1/2 finhackad rödlökca 80 g löjrom1 tsk citronskal + 1 tsk färskpressad citronsaftsalt och vitpepparca 300 g räkor med skalfinhackad gräslök till garneringskivade rädisor till garneringLägg gelatinbladen i kallt vatten
Räk- och löjromsskagen på toast. I år står det asiatiskt på menyn och jag ska bara välja tillhörande dryck så kommer jag att lägga ut hur vår meny ska se ut
Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Årets sista fest firar vi med vänner och vi håller på och finslipar menyn. Rödlök och rom (gärna löjrom för riktig lyx) passar så bra till förrätt och funkar till både kavring och rostat bröd
Det blev en 3-rätters meny med våfflor. Moderna våfflor med gräddfil, löjrom och rödlök Klassiska våfflor med grädde och jordgubbssyltChokladvåfflor med krispig chokladgrädde och smält choklad 3-rätters meny med våfflor
ev löjrom till garnering. Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
När man beställer räkmackan på restaurangen får man även en klick löjrom. Kan erkänna att det är så maffigt med allt annat så löjrommen nästan blir överflödig