Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. 1 msk dragon, hackad. 1 msk dragon, hackad. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998
Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan. Blanda fläskytterfilén med dragonoljan samt salt och peppar och låt ligga svalt under dagen
färsk dragon. Smaka och tillsätt finhackad färsk dragon efter smak. färsk dragon. 2 tsk dragon. Vispa äggulorna, dragon och några droppar tabasco över värme tills äggen tjocknar (ca 65 grader). 4 äggulor 2 tsk dragon
Ölprovning med korv, pilgrimsmusslor, rådjur och marängbakelse stod på menyn, gissa om vi var mätta och oerhört belåtna när vi rullade hem med tåget senare på natten
Och nu äntligen börjar vår egna meny att ta form. 1 tsk dragon. Efter att tipsat er om drinktilltugg, förrätter, varmrätter, potatis och efterrätter i flera olika inlägg har jag nu haft tid att fundera på vad vi ska äta imorgon på nyårsafton
Nyskapande mat, ofta vegansk, må vara trendigt på menyerna idag, men det är ofta de välkända rätterna som går hem hos gästerna, oavsett om det är hemma eller ute på krogen
På 90-talet ansågs Bearnaisesåsen på många fina krogar inte passa in i den flotta menyn. Sauce Bearnaise 2 Ekologiska Äggulor 150 gr Smör 1 msk Reduktion 1 msk finhackad Persilja 1 tsk hackad Estragon i Vinäger eller 1 krm torkad Dragon 1 krm Körvel ½-1 tsk pressad Citron Några droppar Worcestersauce Havssalt Cayennepeppar Värm upp en kastrull med vatten tills det sjuder, inte kokande för då blir det för varmt för äggsmeten