Melatin röd recept

Röd vinbärsgelé

Rör ner Melatinet. De röda vinbären var det hög tid att plocka av om inte fåglarna skulle hinna ha brakfest på alltsammans
Röda vinbärsgelé

Röda vinbärsgelé

När jag kokar gelé på riktigt mogna vinbär brukar jag ibland tillsätta en liten mängd rödmelatin för att vara säker på att gelén stelnar ordentligt
Tomatmarmelad med vanilj

Tomatmarmelad med vanilj

Cyklade iväg och köpte Melatin och kokte om marmeladen.  I år har vi så många tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gäng på en röd tomatmarmelad
Plommonsylt

Plommonsylt

Häll i rödmelatin på slutet när du tar av kastrullen från värmen och överdosera gärna melatinen då plommonsylt har en tendens att bli ganska rinnig
Husets krusbärsmarmelad

Husets krusbärsmarmelad

Tillsätt rödmelatin blandat med lite socker. 1 kg röda krusbär. 2 tsk rödmelatin. Rensa och skölj krusbären
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Vi har iofs inga egna plantor men hemma hos Ankis far finns det en med många goda röda juveler på. Tomatmarmelad1 kg plommontomater4 dl sockersaften från 1 citron½ vaniljstång1 tsk rödMelatinSkålla tomaterna i kokande vatten, spola dom i kallt vatten och dra av skalet. Tillsätt Melatin, kok upp och låt det puttra 15 minuter, skumma under tiden
Körsbärssylt

Körsbärssylt

Körsbärssylt är en blaskig historia om man inte tillsätter röd melatin, pektin eller något annat geleringsämne
Theas vinbärsgelé

Theas vinbärsgelé

Vispa ner melatin efter mängden saft du fått. 1 kg röda vinbär. 4 tsk Melatin - per liter avrunnen vinbärssaft
Sylt på jordgubbar och rabarber

Sylt på jordgubbar och rabarber

Tillsätt Melatin enligt anvisning på förpackning. Då kan man behöva koka upp den igen och tillsätta mer melatin
Katrines apelsinmarmelad

Katrines apelsinmarmelad

Blanda melatin med 2 msk socker och rör ner i grytan. 2 tsk rödmelatin. Skrubba apelsinerna och citronen väl i ljummet vatten
Enkel apelsinmarmelad

Enkel apelsinmarmelad

Blanda ut melatinet med lite socker. rör sedan ner melatinet i marmeladen. 1 msk melatin (röd). Blanda koncentrerad juice, socker och vatten

Svartvinbärssylt med vanilj

Häll i rödmelatin med lite socker, blandas. ¼ tsk rödmelatin (ett vegetabiliskt geleringsmedel). Repa och skölj bären
Svartvinbärssylt med fläder

Svartvinbärssylt med fläder

Häll i rödmelatin (läses på påsen) med lite socker, blandas. ¼ tsk rödmelatin (ett vegetabiliskt geleringspulver)
Körsbärssylt

Körsbärssylt

Körsbärssylt är en blaskig historia om man inte tillsätter rödmelatin, pektin eller något annat geleringsämne
Blåbärs-och äppelmarmelad

Blåbärs-och äppelmarmelad

Blanda melatinet med lite socker och rör ner under omrörning. 2 tsk rödmelatin. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar

Krusbärsmarmelad med citron och vanilj

500 g krusbär (blandade den här gången röda och gula). ca 1/2 flaska flytande fruktpektin (och/eller 1 tsk rödmelatin + 1 msk strösocker). Koka upp igen och koka ca 5 minuter (används rödmelatin. 1 tsk rödmelatin