Rör ut melatin i lite extra socker och rör ner i sylten. 1 tsk rödmelatin. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter
Cyklade iväg och köpte Melatin och kokte om marmeladen. I år har vi så många tomater som mognar samtidigt att jag tyckte jag kunde offra ett gäng på en röd tomatmarmelad
Vi har iofs inga egna plantor men hemma hos Ankis far finns det en med många goda röda juveler på. Tomatmarmelad1 kg plommontomater4 dl sockersaften från 1 citron½ vaniljstång1 tsk rödMelatinSkålla tomaterna i kokande vatten, spola dom i kallt vatten och dra av skalet. Tillsätt Melatin, kok upp och låt det puttra 15 minuter, skumma under tiden
500 g krusbär (blandade den här gången röda och gula). ca 1/2 flaska flytande fruktpektin (och/eller 1 tsk rödmelatin + 1 msk strösocker). Koka upp igen och koka ca 5 minuter (används rödmelatin. 1 tsk rödmelatin