Matpaj har jag tyckt varit en stor utmaning och svårt att få till bra. Hacka samman mjölmix, fiberhusk och salt med mjölkfritt margarin med en matberedare (går förstås att göra i en bunke – använd fingertopparna)
1-2 dl mjölk. Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg
Blanda sedan äggen i en skål med lite mjölk och vispa samman. Kör mjöl och margarin i matberedaren några sekunder tills det blandats till en smuldeg, häll sedan i vattnet och kör några sekunder tills det blir en deg
Jag älskar när jag kan ge er något såhär gottigt, även om ni inte äter vegetariskt som jag - utan kanske är allergisk mot mjölk, eller ägg, eller gluten för den delen
Vispa upp ägg och mjölk och smaksätt med salt och peppar. 2,5 dl mjölk. Sätt ugnen på 200 C. Mixa smör, färskost, mjöler och psylliumskal till en smulig massa
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg. 4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. 1,5 dl mjölk
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll över fyllningen. 300 g broccoli1 paket bacon100 g ädelost4 ägg2 dl grädde2 dl mjölkBlanda ingredienserna till pajskalet och tryck ut i en pajform
Både matpaj och dessertpaj. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande