Meat-free Monday igen och denna gång med en riktigt god matpaj. Visst kan man göra tacopaj på vegetarisk färs, men testa att göra denna grönsakspaj med tacofyllning
Det är enklare än en tacopaj tycker jag, vilket är bland mina favoriter bland matpajer. Jag ska dela med mig av mitt egna sjukt supersmarriga recept på dagens rätt vi åt
Matpajer ♥. Man kan ta lite vad som helst egentligen, men det som är syftet med den här pajen eller vad man ska säga är att grönsakerna är ugnsbakade innan de hoppar in i pajen
Både matpaj och dessertpaj. Serverades med färska grönsaker. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
I boken finns fler recept på både söta pajskal och pajskal till matpajer. Jag älskar också principen att baka med frukt och grönsaker för att få fram både textur och smak i söta bakverk
Efterrättsvinet i många tappningar har jag minnen av från hela mitt liv men matpajer var något nytt för mig när jag kom i kontakt med det i hemkunskapen i skolan
Idag fick jag en sådan längtan efter paj, så kvällens middag bestod av en krämig matpaj innehållande bland annat rivna morötter, färsk broccoli och italiensk vitlökssalami