Vi har mest soffmyst med tända ljus i hela huset, och bara varit. Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på. Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj
Paj överhuvudtaget är gott oavsett om det är matpajer eller söta pajer. Finfördela smöret i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Tar och börja med att göra pajdegen. Nagga bottnen med en gaffel. Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen
Vilken är er favorit matpaj. Förgräddat pajskal med brie, salami & broccoli…. Paj är gott ibland, gör man lite extra ”småpajer” blir det perfekt matlåda på jobbet med
Smulpaj med bacon… Eh, kan man verkligen göra matpajmed smuldeg. Servera gärna smulpajen med en enkel tomatsallad, den syrliga, friska tomatsalladen passar bra till smulpajen
Både matpaj och dessertpaj. Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Servera med sallad. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå