En perfekt matmuffins till picknicken eller buffébordet. 4,5 dl Vetemjöl1 msk Bakpulver1½ kryddmått Salt2 kryddmått Svartpeppar100 gram Soltorkade tomater i olja6 msk av Oljan som tomaterna ligger i2 Ägg1½ dl Mjölk1½ dl Yoghurt (naturell av något slag)20-25 blad av Färsk Basilika½-1 tsk riven el. Om du INTE har muffinsplåt så använd pappersformar som är lite hårdare, INTE vanliga bullformarSätt ugnen på 200 graderBörja med att blanda mjöl, salt, peppar och bakpulver i en skålVänd runt så allt blandar sigI en annan skål knäcker du äggen, häller i mjölk och yoghurt och vispar runt tills allt löst sigHäll av oljan från tomaterna och spara den till äggstanningenFinhacka tomaterna och riv vitlökenBlanda oljan från tomaterna med äggstanningenBlanda tomathacket och vitlöken med mjölblandningenHacka basilikabladen och blanda med mjölet och tomaternaNär alla torra ingredienser är väl blandade så häller du över vätskanRör ordentligt så allt blir till en tjock jämn smetSkeda upp smeten i dina muffinsformar av valfri storlek
Tillsätt ägg, olja, yoghurt/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg. 1,5 dl mild naturellyoghurt eller filmjölk. 1,5 dl mild naturellyoghurt eller filmjölk
Vänd runt ordentligt så allt blandar sigVispa ägg, mjölk och yoghurt i en annan skål Häll äggstanningen över mjölblandningenRör ordentligt så allt blandar sig till en jämn smetStäll pappersformar i en muffinsplåt eller använd fasta muffinsformar av tjockare papper på en bakplåt
Vispa samman äggen, yoghurten och rapsoljan i en skål. 2 dl naturellyoghurt. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en separat bunke och vänd sedan ner blandningen i äggsmeten
Vispa ihop ägg, olja, yoghurt och mjölk och rör ner det i mjölblandningen. 4 msk naturelllättyoghurt. Lägg de torkade tomaterna i blöt ca 5 minuter, hacka dem sedan