Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast
Ingredienser till fördegen/ Biga. Ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Ta ut bigan ur skålen och blanda långsamt ihop ingredienserna, se till att knåda länge, ungefär 20 minuter för att få en mjuk deg. Baka brödet i 35 minuter och låt svalna innan du serverar. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
Servera med klyftpotatis. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp. Lägg myntan i glaset och muddla ytterst försiktigt, bladen skall som sagt inte pulvriseras utan endast stötas lite