Matklubben se recept

Godaste purjolådan - Recept - Matklubben.se

Godaste purjolådan - Recept - Matklubben.se

Skala och skiva potatisen och låt den torka på en handduk. Gratinera ytterliggare 15 - 20 min eller tills potatisen är mjuk. låt formen stå till sig ca 10-15 min före servering, då blir den som godast
Italienskt bröd gjort med biga (italiensk fördeg) - Recept - Matklubben.se

Italienskt bröd gjort med biga (italiensk fördeg) - Recept - Matklubben.se

Ingredienser till fördegen/ Biga. Ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser tills ni får en jämn degklump och lägg i en skål täckt med hushållsfolie i kylskåpet, låt jäsa i cirka 10 timmar. Ta ut bigan ur skålen och blanda långsamt ihop ingredienserna, se till att knåda länge, ungefär 20 minuter för att få en mjuk deg. Baka brödet i 35 minuter och låt svalna innan du serverar. Ingredienser till fördegen/ Biga 400 g durumvete 180 g kallt vatten 1 g torr jäst Ingredienser 100 g durumvete 12 g salt 65 g ljummet vatten 1 g jäst 5 g olivolja extravergine
"Snabbis" smörgåstårta - Recept - Matklubben.se

"Snabbis" smörgåstårta - Recept - Matklubben.se

½ tsk dijon senap. 12 skivor kantfri formfranska Grund röra 1 ½ dl grekisk yoghurt 1 ½ dl majonnäs 150 g örtkryddad färskost ½ röd lök (finhackad) ½ gul lök (finhackad) 1 tsk sambal oelek ½ tsk dijon senap 1 msk pressad citronsaft 1 krm chilipeppar Dill Salt Peppar Tonfiskröra ½ sats grundröra 300 g tonfisk i burk (väl avrunnen) Räkröra ½ sats grundröra 3 hårdkokta ägg (hackade) 300 g skalade räkor Garnering 5 msk färskost 200 g skalade räkor Skivad gurka Skivad citron Blandad sallad
Blana - Recept - Matklubben.se

Blana - Recept - Matklubben.se

11 dl messmör 2 dl grädde Kanel som garneringVispa grädden lätt Rör sedan i messmöret Fjällbrynt NNP Garnera och servera
Potatisbakelse

Potatisbakelse

Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt
Snabba kyllingen a la viktväktarna

Snabba kyllingen a la viktväktarna

Servera med klyftpotatis. Blanda grädden och kryddan (efter smak) och häll sedan grädden + champinjonerna över den nästan färdiga kycklingen och ställ sedan in i ugnen i 200 grader ca 10 minuter
Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Rulla ihop degen runt köttet och se till att fästa ordentligt. Låt oxfilén vila ca 15 minuter innan servering
Mojito

Mojito

Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp. Lägg myntan i glaset och muddla ytterst försiktigt, bladen skall som sagt inte pulvriseras utan endast stötas lite