Ta ut och toppa med rom, mer dill och skuren rödlök. 11 rödlök, i ringar. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul
4 st gelatinblad · 2 st burk hela matjessil (250 g avrunnen vikt) · 2 msk av spadet · 1 st liten rödlök · 3 dl gräddfil · 3 dl creme fraiche · 1 dl hackad dill · 1 dl finskuren gräslök · Salt & Vitpeppar efter smak. 1 st liten rödlök
Istället för att göra en stor rund matjessilltårta till midsommar gjorde jag den i små glas. Jag tycker om att det jag ställer på bordet har olika former och smaker, så matjessilltårta i glas var perfekt
1 rödlök. Smält smöret i en kastrull. Finhacka kavringen och blanda väl med smöret. Platta därefter ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter