Matjessilltårta kavring recept

Matjessilltårta i portionsglas med smörstekt kavring

Matjessilltårta i portionsglas med smörstekt kavring

1Smörstekt kavring100 g kavring 50 g smör 2 msk matolja salt. Fyllning2 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraîche 1 dl gräddfil 1 ägg, hårdkokt och rivet 1 förp hela matjessillfiléer, hackade (à 200 g) 100 g kokt potatis, kall och riven 0,5 dl dill, hackad 2 msk gräslök, finskuren salt peppar
Matjessilltårta

Matjessilltårta

300 g kavring. 1Botten300 g kavring 100 g smör, smält. 1Garnering1 rödlök, i ringar 1 knippe dill 100 g löjrom eller sikromSmält smöret och mixa tillsammans med kavring till ett brödsmul
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Jag hade gjort en matjessilltårta som jag hade med mig och laxsnittar. Receptet på matjessilltårtan kommer från Matklubben
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form. 1200 g kavring. 110 blommor från gräslökSmält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer
Matjessilltårta

Matjessilltårta

200 g mörk kavring. Receptet gäller för 8 bitar 200 g mörk kavring 75 g Arla® Svenskt Smör Fyllning. 75 g Arla® Svenskt Smör
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Till påskbuffén gjorde vi en klassisk matjessilltårta som alltid passar bra och är mycker uppskattad av alla
Matjessilltårta till midsommar

Matjessilltårta till midsommar

Ingredienser1 förpackning skivad kavring (ca 500 gr) 4 hårdkokta ägg1 burk bohusmatjessill (kryddig)200 gram Philadelphiaost4 dl Creme Fraiche 34% (blir för rinnigt annars)3 msk dijonsenap1 msk vit balsamvinäger1 tsk strösocker1 dl finhackad dill1 dl finhackad gräslöksalt och svartpepparGarnering1 burk matjessill0. 1 förpackning skivad kavring
Maya´s matjessilltårta

Maya´s matjessilltårta

Lägg ut den skivade kavringen på en bricka. Fördela röran på det understa lagret med kavring. Lägg på en ny omgång bröd och röra och täck med en runda kavring till
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Smula kavringen i matberedaren. 250 g kavring · 75 g smör. 250 g kavring. Ingredienser. Fyllning. 4 st gelatinblad · 2 st burk hela matjessil (250 g avrunnen vikt) · 2 msk av spadet · 1 st liten rödlök · 3 dl gräddfil · 3 dl creme fraiche · 1 dl hackad dill · 1 dl finskuren gräslök · Salt & Vitpeppar efter smak
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Jag är egentligen inte så mycket för matjessill men en god matjessilltårta däremot är något jag tycker om
Matjessilltårta och jordgubbar

Matjessilltårta och jordgubbar

Smula sönder kavringen och blanda den med det smälta smöret. Och vad passar väl bättre än att bjuda er på förra årets variant av dekorationen på vår matjessilltårta
Matjessilltårta i glas

Matjessilltårta i glas

Istället för kavring använde jag proteinbröd med få kolhydrater och det blev verkligen supergott. Istället för att göra en stor rund matjessilltårta till midsommar gjorde jag den i små glas
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Bred ut röran över kavringsbottnen. Här har ätits massa god mat, bland annat denna matjessilltårta. Här har ätits massa god mat, bland annat denna matjessilltårta

Matjessilltårta till påsk & midsommar

Matig med botten av kavring, mild smak av matjessill och enkel att variera i utseendet vad gäller dekorationen som även blir något gott extra till botten och fyllningen så varför inte bjuda på matjessilltårta till midsommar som ett komplement till alla sillburkarna
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Finhacka kavringen och blanda väl med smöret. 200 g kavring. Smält smöret i en kastrull. Platta därefter ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter